IT Rendszerüzemeltetés
IT kereskedelem
NetSupport szoftverek
ACTUAL Ügyviteli Rendszer
KRONET Internet

Hogyan tegyek eleget a számlázóprogramok kötelező regisztrálásának?

A Magyar Közlöny 2014.06.30-án megjelent, 2014/89. számában fontos információk jelentek meg többek között a számlázó programot használók bejelentési kötelezettségével kapcsolatban.

A 2013/24 (VI.30.) NGM rendeletben foglaltak lényege, hogy aki számlázó programot használ – és 2014. október 1. után is szeretné azt használni - be kell jelenteni az adóhatóságnak a programmal kapcsolatos számos információt.

Számlázó program esetén ezek az alábbiak:

  • program neve, azonosítója (esetünkben: ACTUAL Ügyviteli Rendszer v2.1)
  • program fejlesztőjének neve, és – ha van – adószáma; (az ACTUAL Ügyviteli Rendszer esetén: Kronos Trade Kft., 10761081-2-41)
  • program értékesítőjének, rendelkezésre bocsátójának neve, adószáma; (annak a cégnek a neve és adószáma, akitől a felhasználó megvásárolta a programot, azaz a beszerzési számla kibocsátójának adatai)
  • program beszerzésének, használata megkezdésének vagy – saját fejlesztésű program használata esetén – a rendeltetésszerű használatbavételének időpontja (azaz amely időponttól a számlázást az ACTUAL Ügyviteli Rendszerből végzik).
  • NAV Online Számla szoftver azonosító: HU10761081ACTUAL02

Aki 2014. október elseje után szerez be, vesz használatba számlázási programot, illetve vesz igénybe online számlázási szolgáltatást, annak 30 napon belül kell bejelentenie az adatokat az adóhatóságnak.

A rendelet szerint az adatokat az adóhatóság erre a célra rendszeresített nyomtatványán lehet bejelenteni.

A program be- illetve kijelentésére rendszeresített nyomtatvány elérhető a NAV honlapján.

Forrás: magyarkozlony.hu, ado.hu

Kapcsolat