Elavult, nem támogatott böngésző

Az ön böngészője elavult, már nem támogatott a készítője által, így biztonsági problémát jelent a használata, illetve a honlap megjelenítéséhez szükséges eszközök és technológiák sem támogatottak benne megfelelően. Ezek miatt honlapunk nem támogatja ezt a böngészőt.

Kérjük, használjon helyette modern, folyamatosan karbantartott, támogatott böngészőt - néhány példa: Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Vivaldi.

Beragadt (már teljesített) gyártások lezáráhatók (kifuttathatók)?

Az Alkatrész kiadás/visszavételezés és Gyártás ablakban két különleges státusz fordulhat elő:

Lezárt gyártások és Teljesített megrendelések

Amennyiben valamilyen oknál fogva már nem nyomon követhető egy gyártás előélete, de a fentiek valamelyikével jelöl a program egy gyártási bizonylatot, a következő lépések végrehajtásával ezek lezárhatók, "kifuttathatók" a rendszerben.

  1. A tisztánlátás végett javasolt erre a célra (pl "téves gyártások" névvel) létrehozni egy külön raktárat a Törzsadatok között.
  2. Nyissuk meg a Gyártás » Alkatrész visszavételezés keresőablakot
  3. A hibás gyártásoknál - , - a termékeket a gyártási raktárból az első lépésben létrehozott "technikai" raktárba vissza kell vételezni, azon gyártási bizonylatok esetében, ahol történt alkatrész kiadás. (A kereső ablakban megjelent minden egyes, kifuttatandó gyártási bizonylatot ellenőrizzük végig.)
  4. Ha az alkatrészeket visszavételeztük, a Lezárt gyártások automatikusan kivezetésre kerülnek (eltűnnek a keresőből).
  5. Az fentiek (3. pont) szerint visszavételezett alkatrészeket (a "téves gyártási adatok" nevű raktárat) leltár hiánnyal tudjuk kivezetni a "technikai" raktárból. Ennek legegyszerűbb módja, ha részleges leltárt nyitunk (Készletmozgások » Leltár » Részleges leltár), csak ezt a "technikai" raktárat kijelölve, és a megnyíló jegyzőkönyvben kinullázzuk a tételeket. A leltár zárásával (Készletmozgások » Leltár » Leltár zárás (bizonylatokkal)) automatikusan elkészíti a rendszer a leltári bizonylatokat (leltárhiány).
  6. Ha Teljesített megrendelés jelölésű gyártási bizonylatok is megjelennek az alkatrész visszavét (gyártási) ablakban, és már nincs kiadott alkatrész, ezeket a Gyártás » Gyártás kifuttatása funkcióban tudjuk lezárni.

Röviden összefoglalva a kivezetési folyamatot:

  1. új ("technikai") raktár rögzítés;
  2. alkatrész visszavételezési kísérlet az új raktárba;
  3. új raktárból leltárhiány bizonylattal készlet nullázás;
  4. ha szükséges, gyártás kifuttatás.