Elavult, nem támogatott böngésző

Az ön böngészője elavult, már nem támogatott a készítője által, így biztonsági problémát jelent a használata, illetve a honlap megjelenítéséhez szükséges eszközök és technológiák sem támogatottak benne megfelelően. Ezek miatt honlapunk nem támogatja ezt a böngészőt.

Kérjük, használjon helyette modern, folyamatosan karbantartott, támogatott böngészőt - néhány példa: Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Vivaldi.

Hogyan tudom újraindítani az SQL szervert?

Windows operációs rendszer alatt előfordul időnként, hogy bekapcsoláskor nem indul el az SQL szerver, és az ACTUAL nem tud kapcsolódni hozzá. Ezt okozhatja akár egy Windows frissítés is. Ebben az esetben egyszerűen, kézzel is el tudjuk indítani az SQL szolgáltatást és ezután újra tud csatlakozni hozzá a programunk.

1. Először is meg kell nyitni a Szolgáltatások ablakot:

  • a Start menüre kattintva rákeresünk a Szolgáltatásokra vagy a Windows + R billentyűkombinációval megnyitjuk a Futtatást és beírjuk a services.msc kifejezést.
  • vagy a lenti kép szerint az alsó sorban a "Keresés" szövegdobozba beírjuk a "Szolgáltatás" szót, egyből megjelenik a listában

2. A Szolgáltatások ablakban rákeresünk az SQL Server nevű szolgáltatásra, ami mögött zárójelben ott van a szerver példány neve (alap esetben ACTUAL a neve, ha esetleg a telepítés során másik nevet adtunk meg, akkor az ACTUAL bejelentkező képernyőjén alul a Beállítás ablakban ellenőrizhetjük az SQL Server példány nevét).

3. Az ablak bal oldalán rákattintunk A szolgáltatás indítása vagy A szolgáltatás újraindítása lehetőségek valamelyikére. Az SQL szerver szolgáltatás ekkor elindul vagy újraindul és az ACTUAL újra tud csatlakozni hozzá.