Elavult, nem támogatott böngésző

Az ön böngészője elavult, már nem támogatott a készítője által, így biztonsági problémát jelent a használata, illetve a honlap megjelenítéséhez szükséges eszközök és technológiák sem támogatottak benne megfelelően. Ezek miatt honlapunk nem támogatja ezt a böngészőt.

Kérjük, használjon helyette modern, folyamatosan karbantartott, támogatott böngészőt - néhány példa: Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Vivaldi.

Mit tegyek, ha a telepítés SQL hibával leáll?

Ha az ACTUAL telepítésnél SQL hibát jelez, ellenőrizze a telepítés napló fájlját, mely a következő helyen található: C:\Program Files\Microsoft SQL Server\120\Setup Bootstrap\Log\Summary.txt

Ha a fájl végén található a hibaüzenet a következő:

Component name: SQL Server Database Engine Services Instance Features
Component error code: 0x80004005
Error description: A rendszer nem találja a megadott elérési utat

akkor a Start menüben keressünk rá a CMD kifejezésre, majd a jobb egérgombbal rákattintva válasszuk a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget. A megjelenő parancssoros ablakban írjuk be a következőt, majd nyomjuk meg az Enter-t:

cd C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727

majd írjuk be a következőt, majd nyomjuk meg az Enter-t:

caspol.exe -machine -reset

Megjegyzés: Az SQL Server verziójától függően a naplófájl útvonala máshol található (a "120" értéke változhat)!

A .NET Framework verziójától függően az útvonal változhat (v2.0.50727)!

Gyakran a hibát az okozza, hogy az utolsó indítás óta a gépen windows frissítések települtek, vagy pedig ütemezve vannak és az adatbáziskezelő rendszer addig nem installálható, amíg ezek a frissítések le nem futottak. Ilyenkor újra kell indítani a gépet, lehet hogy többször is, amíg le nem futott az összes windows update, majd utána újra elindítani az Actual telepítést. Ha továbbra sem működne, akkor a hibaüzenetben található elérési útvonalon belül van egy “summary.txt” nevű fájl, amit legyen szíves nekünk elküldeni, hogy lássuk a pontos okát.