IT Rendszerüzemeltetés
IT kereskedelem
NetSupport szoftverek
ACTUAL Ügyviteli Rendszer
KRONET Internet

2018-07-17

Ellenőrizte már számláinak NAV státuszát?

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján szeretnénk az alábbi hasznos funkciókra külön felhívni a figyelmet a NAV online számla státuszok kapcsán.

Mindenképpen javasolt a vevő számla keresőben (bizonylat keresőben) beállítani, és a lista elejére, jól látható helyre sorolni a NAV online számla státusz információt, így könnyedén ellenőrizhető, hogy minden számlánk feladásra került-e és van-e hiba benne. A megjelenítés a bizonylat kereső aljában található [Oszlop] gomb segítségével lehetséges:

Ezt követően a számla státuszt számokkal azonosítja a rendszer, melyek jelentése honlapunk tudásbázisában is megtalálható, de az egyszerűség kedvéért az alábbiakban is olvasható.

noiStátusz

státusz elnevezés

jelentése

0

nem felküldendő

NAV felé a felküldés nem szükséges, nem éri el a határértéket az áfa összege.

1

Felküldendő

NAV felé még nem lett küldve a számla

2

Elfogadásra vár

NAV felé számla felküldés rendben megtörtént

-2

HIBA

NAV felé feltöltés közben hiba lépett fel

3

OK

NAV felé a számla feltöltés és feldolgozás sikeres

-3

HIBA

NAV felé a számla feltöltés megtörtént, viszont hibás a számlatartalom

4

Kézzel feltöltve

NAV oldalán a számla adatok kézzel rögzítve/korrigálva

FONTOS!

Mivel a számlák felküldésére csak rövid határidő áll rendelkezésre, ennek elmulasztása érdekében minden nap ellenőrizzék a számlák státuszát!

A fentiek mellett ajánlatos és hasznos a bizonylat keresőben az [Üzenet] gomb használata, mivel ennek segítségével kaphatunk bővebb tájékoztatást az esetleges problémákról. Itt csak akkor jelenik meg további információ, ha a NAV-tól üzenet – figyelmeztető- vagy hibaüzenet - jött vissza a feltöltést követően, vagy a feltöltés nem sikerült.

Kapcsolat