Elavult, nem támogatott böngésző

Az ön böngészője elavult, már nem támogatott a készítője által, így biztonsági problémát jelent a használata, illetve a honlap megjelenítéséhez szükséges eszközök és technológiák sem támogatottak benne megfelelően. Ezek miatt honlapunk nem támogatja ezt a böngészőt.

Kérjük, használjon helyette modern, folyamatosan karbantartott, támogatott böngészőt - néhány példa: Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Vivaldi.

EKÁER

29 000 Ft

Az ACTUAL EKÁER moduljának célja az EKÁER bejelentési kötelezettséggel kapcsolatos teendők kezelése, az adminisztrációs terhek csökkentése.

EKÁER jelentése: Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. Célja az áruforgalom átláthatósága, a visszaélések kizárása és nem utolsó sorban az adóelkerülők kiszűrése. Az EKÁER-rel nyomon követhetővé válik az áruk tényleges útja, hiszen a szállítással kapcsolatos adatokat (áru megnevezése, mennyisége, címzett, feladó adatai, szállító jármű rendszáma stb.) egy központi elektronikus rendszerben még a fuvarozás előtt kell rögzíteni. Részletesebben magáról az EKÁER-ről a NAV honlapján olvashatnak.

Használati feltételek, megszorítások:

  • Az EKÁER modul jelenleg egy EKÁER bejelentés során csak egy menetlevelet tud kezelni.
  • Az EKÁER modul jelenleg csak az EKÁER számot (tcn) kéri le a szerverről.
  • Az EKÁER modul jelenleg nem ellenőrzi, hogy a kiválasztott szállítmány EKÁER köteles-e.
  • Az EKÁER használatához a https://ekaer.nav.gov.hu oldalon regisztrált felhasználó adatait kell megadni (felhasználó név, jelszó, aláíró kulcs).
  • Teszteléshez a „Teszt környezet” opciót kell kipipálni.

Mi szükséges a(z) EKÁER működéséhez?

A(z) EKÁER nem használható a következő modulok nélkül: