IT Rendszerüzemeltetés
IT kereskedelem
NetSupport szoftverek
ACTUAL Ügyviteli Rendszer
KRONET Internet
ÚJ BANKSZÁMLASZÁMUNK: 10103104-16412200-01006003

Egyedi azonosító (gyári szám) kezelés

A modul feladata az egyedileg azonosítandó termékek (pl. gyári számok, SARZS/LOT számok) kezelése. Segítségével egy adott sorozatszámú termék sorsa a beszerzéstől a gyártási műveleteken keresztül az értékesítésig végig követhető, ill. azután is, ha pl. garanciális reklamáció történik.

Azoknak a cégeknek kínál megoldást, akiknél fontos, hogy a termékek egyedi azonosítása megoldott legyen, az eladott termékekről egyedi azonosítóval ellátott bizonylat (pl. jótállási jegy) készüljön. Ez részben a műszaki cikkek kereskedelmével foglalkozó cégeknél jelentős, részint pedig az élelmiszer- vagy gyógyszeripari termékek előállításával, forgalmazásával foglalkozó cégeknél, ahol az adag azonosító és a lejárat kezelés alapvető elvárás.

A modul használatával az egyedi azonosítót már a termék készletre kerülésekor (bevételezésekor, legyártásakor) rögzítenünk kell, a garancia- vagy lejárati idővel együtt. A raktárból kifelé irányuló mozgás esetén (pl. vevő részére kiszállításkor) az így felrögzített azonosítókból választhatjuk ki azt, amelyik átadásra kerül.

A berögzített egyedi azonosítók alapján keresési lehetőségünk is van, így egy bizonyos azonosítójú termék teljes élettörténete pár kattintással előhívható. Ez különösen hasznos funkció pl. garanciális ügyintézés esetén.

Az egyedi azonosítók rögzítését a vonalkód olvasó támogatás is segíti.

Nagy mennyiségű eszköz beszerzésekor ehelyett lehetőségünk van az egyedi azonosítókat a beszállítótól kapott fájlból (MS Excel segítségével) beolvasni, sok időt megtakarítva ezzel.

Az egyedi azonosítókhoz szintén kapcsolhatók extra adatok, így például a garanciára vonatkozó további feltételek vagy kiegészítő azonosítók (pl. szállítási kód) is.


Mi szükséges az Egyedi azonosító (gyári szám) kezelés működéséhez?

Az Egyedi azonosító (gyári szám) kezelés nem használható a következő modulok nélkül:


ÚJ BANKSZÁMLASZÁMUNK: 10103104-16412200-01006003