Elavult, nem támogatott böngésző

Az ön böngészője elavult, már nem támogatott a készítője által, így biztonsági problémát jelent a használata, illetve a honlap megjelenítéséhez szükséges eszközök és technológiák sem támogatottak benne megfelelően. Ezek miatt honlapunk nem támogatja ezt a böngészőt.

Kérjük, használjon helyette modern, folyamatosan karbantartott, támogatott böngészőt - néhány példa: Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Vivaldi.

Kompenzáció esetén hogyan lehet az érintett vevői és szállítói számlákat kivezetni, hogy ne látszódjon a nyitott tételek között?

A kompenzációt egy ún. "technikai bankszámla" segítségével lehet lekövetni.

A Pénzügyben létre kell hozni egy pl. "Technikai számla" vagy "Kompenzációs számla" nevű bankot (Pénzügy » Törzsadatok » Pénzeszközök » új), majd a Pénzügy » Pénzügyi funkciók » Bank rögzítése menüpontban ezen a technikai bankszámlán lehet vevői bevétel / szállítói kiadás segítségével kivezetni a kompenzálni kívánt tételeket.

Mivel a fizetendő összeget átírva lehet rész-teljesítést is rögzíteni egy számlához, a kompenzáció után fennmaradó tartozást vagy követelést a tényleges pénzmozgást követően a normál bankszámlára fel lehet vezetni.

E módszerrel a normál bankszámla egyenlege is egyezni fog a valós állapottal, a technikai számla végösszege pedig mindig 0 lesz, és felesleges függő tételek sem maradnak a rendszerben.