IT Rendszerüzemeltetés
IT kereskedelem
NetSupport szoftverek
ACTUAL Ügyviteli Rendszer
KRONET Internet

Mire figyeljünk leltározás indítása előtt?

Az ACTUAL Leltár funkciójának elindítása előtt az alábbiak elvégzését javasoljuk:

  • adatbázis mentés készítése
  • készlet állapot mentés készítése

Mivel a leltározás ideje alatt készletmozgások nem végezhetők, a leltárt akkor indítsuk el, amikor a szükséges készletmozgásokat (szállítólevelek, raktárközi mozgások, kiadás gyártásra, gyártott termékek készre jelentése, stb.) már elvégeztük.

A leltár funkcióban a leltári jegyzőkönyv mind a saját, mind a bizományba kapott készleteket figyelembe veszi, azaz mindent, ami a mi raktárunkban fellelhető. Emiatt fontos, hogy leltározáskor minden raktáron lévő terméket ellenőrizzünk - azaz azt is írjuk fel a fellelt mennyiségbe, ami nem saját tulajdonunk, hanem bizományostól vételeztük be a készletre.
Emellett szerviz modul használata esetén a munkalapra kiadott, de az ügyfél felé kiszállítási bizonylatra még nem kihelyezett mennyiségekkel is számolnunk kell.

A "leltár zárása bizonylatokkal" funkció futtatásakor a rendszer automatikusan készít egy készlet állapot mentést, így a leltár zárásakori állapot a Kimutatások >> Mennyiségi raktárkészletek >> Raktárak elmentett mennyiségi készletei listában bármikor újra megtekinthető.

További, részletes leírás és segítség a leltározás folyamatához a Felhasználói kézikönyv Leltár fejezetében található. A kézikönyv megnyitható az ügyviteli rendszer Információk menüpontjából, vagy elérhető honlapunkon is.
Érdemes a "leltár nyitása" kifejezésre rákeresni a pdf olvasóban, így azonnal a megfelelő fejezethez juthatunk.

Kapcsolat