Elavult, nem támogatott böngésző

Az ön böngészője elavult, már nem támogatott a készítője által, így biztonsági problémát jelent a használata, illetve a honlap megjelenítéséhez szükséges eszközök és technológiák sem támogatottak benne megfelelően. Ezek miatt honlapunk nem támogatja ezt a böngészőt.

Kérjük, használjon helyette modern, folyamatosan karbantartott, támogatott böngészőt - néhány példa: Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Vivaldi.

PDF-be nyomtatás/exportálás során hibaüzenet érkezik és a fájl nem készül el. Mi a hiba oka?

A hibajelenség a Microsoft hivatalos Windows fórumán is megjelent, és már az okára is fény derült: a problémát a KB3102429 azonosítójú Windows frissítés okozza, melynek eltávolítása után megszűnik a hiba.

A módszert mi is leteszteltük, azaz eltávolítottuk a KB3102429 azonosítójú Windows frissítést, ezután a hiba valóban megszűnt mind Windows 7, mind Windows 8 környezetben. Javasoljuk, hogy ha a PDF-be nyomtatás/exportálás funkciót használják, akkor a jelzett frissítést távolítsák el számítógépeikről, amíg a Microsoft nem javítja azt.

A mellékelt fájlban egy rövid leírást olvashat a frissítés eltávolításának folyamatáról. Amennyiben szükséges, a frissítés eltávolítása előtt egyeztessenek rendszergazdájukkal, informatikusukkal!