Elavult, nem támogatott böngésző

Az ön böngészője elavult, már nem támogatott a készítője által, így biztonsági problémát jelent a használata, illetve a honlap megjelenítéséhez szükséges eszközök és technológiák sem támogatottak benne megfelelően. Ezek miatt honlapunk nem támogatja ezt a böngészőt.

Kérjük, használjon helyette modern, folyamatosan karbantartott, támogatott böngészőt - néhány példa: Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Vivaldi.

Bővített gyártás

42 000 Ft

A Bővített gyártás modul a teljes gyártási (termelésirányítási) folyamatot kezeli a nyersanyag beszerzésétől a legyártott termék kiszállításáig. A késztermékek gyártása a receptúra és a munkafázisok alapján történik.

A gyártás első lépéseként meg kell határoznunk, hogy a gyártásra kerülő terméket milyen elemekből állítjuk elő, azaz el kell készítenünk a gyártási receptúrát. Egyszerű esetben ez megfelel a cikk törzsben rögzített receptúra hierarchiának, azonban a gyártási módtól függően, ez akár nagyban változhat.

A gyártási folyamat második lépése a gyártási bizonylat előállítása, ahol megadjuk, hogy mely készterméket milyen mennyiségben állítsuk elő. A bizonylat rögzítése során a háttérben a rendszer elkészíti a gyártási munkalapokat is, amelyek azt mutatják meg, hogy az egyes munkafázisokban pontosan milyen gyártási műveleteket kell végrehajtani. Az egyes munkafázisok gyártási lépéseit külön lapra nyomtatja, így azt oda lehet adni minden egyes gyártást végző személynek.

Az előzőekben meghatározott késztermékek alapanyagait kiadjuk az alapanyag raktárból a gyártásra (a gyártás tulajdonképpen egy erre a célra létrehozott, úgynevezett gyártási raktárban történik). Ebben az esetben az alapanyagok készlet típusa gyártás alatti fázisba kerül.

A gyártási folyamat utolsó részében a késztermék összeszerelése történik, azaz a kiválasztott gyártási raktárban az alapanyagok megszűnnek, miközben késztermék keletkezik.

Lehetőség van a legyártott késztermékek szétszerelésére alkotóelemekre bontására is szükség esetén. A „szétszerelés” művelet során a kiválasztott cikk gyártási receptúrája alapján a hierarchia első szintjén lévő alkotóelemekre bontja szét a rendszer a készterméket. A késztermék készlete csökken a szétszerelt mennyiséggel, miközben az alapanyagok raktárkészlete növekszik a kiválasztott raktárban.

A kiszerelés egy opcionális művelet a gyártási folyamat végén. Ennek során a legyártott megrendelés alapján készült vevői foglalások felhasználásával a rendszer előállít egy kiszerelési bizonylatot. A kiszerelés tulajdonképpen egy olyan állapot rögzítése, amikor a vevő részére a megrendelt terméket már névre szólóan felcímkézzük, ezáltal más vevő részére már nem adható el.

Általában a gyártás a vevői megrendelések alapján készül, azaz azt gyártjuk le, amit a vevőink megrendeltek. Vannak azonban esetek, amikor vevői megrendelés nélkül akarunk előállítani egy terméket, hogy elegendő szabadon felhasználható készlettel rendelkezzünk. A mi szóhasználatunkban ezt jelenti a belső rendelés. Tehát, ha megrendelés nélkül szeretnénk a gyártást megkezdeni, akkor az első lépés ennek a funkciónak az elindítása.


Mi szükséges a(z) Bővített gyártás működéséhez?

A(z) Bővített gyártás nem használható a következő modulok nélkül:

Mi ajánlott a(z) Bővített gyártás használatához?

A következő modulok nem feltétlenül szükségesek a(z) Bővített gyártás működéséhez, de a teljes funkcionalitás kihasználásához ajánlott a meglétük: